ΙΣΤΡΟΝ ΚΑΛΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ




Το χωριό Ίστρον βρίσκεται σε απόσταση περίπου 12 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά του Αγίου Νικολάου και 22 χιλιομέτρων βόρεια της Ιεράπετρας.

Sweety Bakery

Delivery Istron Kalo Chorio

Tel.2841061701

Κάντε την παραγγελία σας τώρα και εξοικονομήστε χρήματα!

Με ευρεία γκάμα προϊόντων, όπως καφέ είδη αρτοποιίας & σνακ, γαλακτοκομικά, κατεψυγμένα, είδη προσωπικής φροντίδας & βρεφικά, είδη παντοπωλείου & αλλαντικά, καπνικά είδη & κάβα, ποτά, τοπικά προϊόντα και αμέτρητα ακόμα προϊόντα,

Παραδίδουμε όλα τα προϊόντα μας πολύ γρήγορα στην πόρτα σας.

Ετοιμάζουμε την παραγγελία σας και την παραδίδουμε το συντομότερο δυνατόν.

Delivery Istron Kalo Chorio

Οι βραβευμένες με Γαλάζια Σημαία άρτια οργανωμένες ακρογιαλιές, γεμάτες καθαρή άμμο, μπορούν να συνδυαστούν με πεζοπορία μέσα στην καταπράσινη οργιώδη βλάστηση στον κάμπο αλλά και στις πλαγιές των γύρω βουνών που είναι κατάφυτες από πεύκα, πρίνους και πολλούς θάμνους. Τα πανηγύρια, οι γιορτές, οι χοροί, κυρίως το καλοκαίρι, είναι οι ωραιότερες εκδηλώσεις τους. Στο Ίστρο λειτουργεί Λαογραφικό Μουσείο που εξιστορεί με τα εκθέματα του τη ζωή του παρελθόντος.

Οι πεντακάθαρες αμμουδιές του Καλού Χωριού εξυπηρετούν κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες προσφέροντας τους αξέχαστες μέρες ξεκούρασης και διασκέδασης.

Παραλίες Kαλού Xωριού

Kαραβοστάσι : Άρτια οργανωμένη δημοτική παραλία για δροσερό κολύμπι και διασκέδαση στην άμμο. Βρίσκεται λίγο πριν την είσοδο του χωριού και είναι περιτριγυρισμένη από αλμυρίκια, χαρουπιές και ελαιόδεντρα.
Άγιος Παντελεήμονας : Στο κέντρο του Καλού Χωριού βρίσκεται η πανέμορφη παραλία του Αγίου Παντελεήμονα. Μαγευτική, οργανωμένη δημοτική παραλία, ιδανική για ξεκούραση και διασκέδαση και τόπος συνάντησης των εραστών της ιστιοσανίδας.
Bούλισμα : Η μεγαλύτερη δημοτική παραλία του Καλού Χωριού. Απέραντη πεντακάθαρη αμμουδιά για τους λάτρεις της ξεκούρασης και διασκέδασης στην άμμο.
 

ΙΣΤΡΟΝ ΚΑΛΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ


Με εμφανή την παρουσία οικισμών στον ευρύτερο χώρο από την νεολιθική περίοδο και τα Μινωικά χρόνια ξεκινά η ως τώρα γνωστή αρχαιολογία του χώρου. Η Αμερικανίδα αρχαιολόγος Έντιθ Χώλ στα 1910-1912 έκαμε ανασκαφές στο λόφο του Βροκάστρου και ανακάλυψε άγνωστης ονομασίας μικρό αλλά σημαντικό μεσομινωϊκό οικισμό. Ένας αρχαιοελληνικός ναός φαίνεται σε ερείπια κοντά στον οικισμό του Πύργου (στου Μαρμάρο). Όπως ιστορικοί αναφέρουν, ίσως να είναι ο ναός του Βάκχου (Διονύσου) και ο μετέπειτα του Αγ. Σεργίου. Στη συνέχεια έχομε την κατοίκηση της Ιστρώνας, που το όνομα της διατηρείται πολλούς αιώνες (Αρχαϊκά χρόνια 6ος π.Χ αιώνας έως τον 18ο αιώνα μ.Χ. Στα Ρωμαϊκά χρόνια μέχρι τον 9ο αιώνα μ.Χ η Ιστρών και αργότερα ο Ιστρώνας θα αποτελεί τον μοναδικό κύριο οικισμό του χώρου. Στα Βενετικά χρόνια ολόκληρη η κοιλάδα ξεχερσώθηκε και ήταν έρημη ως τα 1450-1500 μ.X.

 Αργότερα φυτεύτηκαν πολλά ελαιόδεντρα και η περιοχή γέμισε με νερόμυλους. Από τα 1680-1720 φαίνεται να κατοικείται ο νέος οικισμός «Αρνικού». Από τα 1867 το Καλό Χωριό αποτέλεσε οικισμό-κοινότητα που ανήκε στο Δήμο Κριτσάς ως το 1925. Στα νεότερα χρόνια ξεκίνησε η αγροτική και τουριστική του ανάπτυξη.

Το Καλό Χωριό έχει σήμερα 1125 κατοίκους. Τα ξενοδοχεία και τα πάμπολλα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα φιλοξενούν κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες.